Stjæle blinds

At stjæle blinds er en meget vigtig del af poker, især når vi taler om turneringspoker, hvor blinds er konstant stigende og spiser løs af din stack. Ved at stjæle blinds og antes, hvis de er i spil, kan du tilføje hårdt tiltrængte chips til din stack, selvom du får dårlige kort.

Du kan forsøge at stjæle blinds fra en hvilken som helst position ved bordet, selv om det er indlysende, at det er mere effektivt fra en af de sidste placeringer såsom ved cutoff eller dealer-knappen. Dette fordi dit raise kun skal forbi et par modstandere for at være en succes.

Hvis du lige er begyndt med at lære at spille pokerhænder, så bør du begrænse blindstealing til, når du har gode, solide hænder, der vil give dig lettere beslutninger, hvis du bliver kaldt af en af spillerne, der stadig skal melde. Sådanne hænder kan være mellem eller høje par, esser og ellers to kort på hånden af ti eller højere.

Men hvis du er mere erfaren i Pokerstrategier, sidder ved dealer-knappen, og du skal melde efter folds, bør du nok raise på langt flere hænder, herunder alle par, alle esser, de fleste konger og dronninger, knægt-syv og højere, sammenhængende kort i samme kulør, andre sammenhængende kort helt ned til seks-fem og en række kort med et enkelt hul imellem. Husk, at når du stjæler blinds, så går du ikke efter den store pulje, men er tilfreds med at samle de uønskede blinds og antes op.

Ved at stjæle blinds og antes, hvis de er i spil, kan du tilføje hårdt tiltrængte chips til din stack

Når du skal vide, hvilke hænder du skal forsøge at stjæle fra, skal du finde et mål at gå efter. Ideelt set spiller spillerne, der har lagt blinds, tight eller har spillet tight i nogle runder, ellers risikerer du at blive kaldt eller endnu værre at blive raised. Du skal også selv være kendt for at spille relativt tight, ellers vil opmærksomme spillere opdage, at du er ude på at stjæle, og begynde at spille efter dig.

I en turnering bør du sørge for, at den person, du forsøger at stjæle fra, ikke har så lille en stack, at han vil re-raise med en all-in som en re-steal. Hvis din modstander har omkring 15 big blinds eller mindre, så har de en perfekt størrelse stack til at gå all-in med på dit forsøg på at stjæle. Tilsvarende, hvis en blind har en meget stor stack, vil det være uklogt at forsøge at stjæle fra ham, da det vil være en dråbe i havet at kalde dig, og du vil komme til at kaste din penge væk, medmindre selvfølgelig du har en solid hånd selv.

Prøv ikke at overdrive blindstealing, men hvis spillerne med blinds hele tiden giver dig lov til at stjælle fra dem gang på gang, så fortsæt med det, indtil de begynder at spille tilbage på det, hvorefter du strammer op på, hvilke hjænder du vil stjæle med. Efterfølgende kan du begynde at angribe igen.

Skrevet af Kristoffer Olofsson, en ekspert i online poker