Forsvar dine blinds

Blindstealing er et vigtigt aspekt af poker. I både pengespil og turneringer vil du blive konfronteret med spillere, der konstant raiser, når meldingen er foldet rundt til de sidste spillere, og det kan gælre din tid ved bordene stressende og også spise dit overskud og chip stack, hvis du tillader, at det fortsæltter alt for lælnge.

Hvis en modstander konstant stjæller dine blinds, kommer der et tidspunkt, hvor du simpelthen er nødt til at forsvare dig selv. Lidt ligesom når dine forælldre fortælller dig at stå op imod skolens bølle, så han forsvinder, så vil et forsvar af dine blinds medvirke til, at dine modstandere kun vil stjælle blinds, hvis de har en meget stælrk hånd selv.

Før du begynder at forsvare dig selv mod ethvert blind raise, skal du være; klar over, at spille fra blinds er vanskeligt og som regel altid tabsgivende på lang sigt, fordi det er den værste position ved bordet. Hvis du lige har lært at spille texas holdem poker, bør du virkelig kun spille mod erfarne stealers med meget stærke hænder, så du ikke bliver fanget af at skulle spille marginale hænder ud af positionen.

Sådan spilles online poker

Spilleregler texas holdem

Men hvis du er mere dygtig til spillet, så kan du begynde at spille igen mod spillere, der stjæler blinds, med en forholdsvis bred vifte af hænder. Den første form for forsvar er et re-steal, der er ganske enkelt er three-betting (et re-raise), når nogen forsøger at stjæle fra dig. Hvis din modstander forsøgte at stjæle, så vil dit re-raise næsten altid vinde puljen der, men ulempen er, at hvis de kommer tilbage, vil du have mistet en stor mængde chips ved at forsøge at forsvare dig selv.

Et mere passivt blind forsvar er simpelthen at kalde ved preflop. Da stealer ganske enkelt ønsker at vinde en lille pot hurtigt, har du forstyrret hans spil ved at kalde ham, og han vil være tilbageholdende med at stjæle igen fremover. Hvis du beslutter at kalde, så gør det med små til mellemstore par på hånden og hænder af samme slags i rækkefølge. Det er hænder, der ved floppet kan blive gode og vinde dig en stor pulje mod overdrevent aggressive blind stealers.

Den tredje måde, som kræver mere dygtighed og list, er at kalde en stealer's forsøg med den hensigt at check-raise på floppet. Du kan forsøge dette spil med næsten alle kort på hånden, da trækket ser så stærkt for en tænkende, opmærksom spiller. Forestil dig, at dealer-knappen har forsøgt at stjæle dine blinds otte ud af de sidste ti chancer, han har haft, og den ellevte gang, forsøger han igen. Du kalder dette forsøg og floppet viser 3r 6s 7k. Du checker, stealer'en laver et fortsat bet, hvorefter du laver et væsentligt raise. Bemærk, hvordan jeg ikke har nævnt dine kort på hånden her, da de simpelthen ikke betyder noget; det afgørende er, hvad din modstander tror, du har.

Dit spil her ville være i orden med et par treere, seksere, syvere, fem-fire eller syv-seks, som alle er udmærkede hænder. Selv hvis din modstander har en hånd som et par niere, vil han føle sig presset, hvis han skal fortsætte, når han har set dit træk.

Sørg for, at du husker disse råd, når du spil texas holdem.  |