Doyle Brunson at vinde i poker

Doyle Brunson sagde engang, at han kunne spille mod en hvilken som helst pokerspiller i verden i en heads-up match og lade dem have et par esser ved hver hånd, men at han stadig ville slå dem. Før du begynder at skrige mod skærmen, at manden har en skrue løs, så lad mig fortsætte med at forklare resten af betingelserne. Brunson, en tifoldig World Series of Poker-armbåndsvinder, sagde at han ville være i stand til at gøre det ovennævnte, hvis han kunne have ”position” på sin modstander ved hver hånd.

”Position” er et poker udtryk, der beskriver, hvor du sidder i forhold til dealer-knappen. Jo tættere på dealer-knappen, du er, jo bedre bliver din position ved bordet. At være small blind er den værst tænkelige position at side i, mens ”på knappen” er langt den bedste. Men hvorfor det?

En hvilken som helst pokerspiller i verden kan vinde i en heads-up match

Spilleregler texas holdem

Poker tips foreslår, at det er et spil med ufuldstændige oplysninger, der hovedsageligt skyldes, at man spiller med to skjulte kort på hånden. Vi træffer beslutninger baseret på spilmønstre, spilleres image, eget image og en række andre elementer. At være i en af de sidste positioner giver dig mulighed for at observere handlinger ved resten af bordet, før du selv er nødt til at melde, hvilket betyder, at du har mere information om den relative styrke af din hånd, før du er nødt til at investere penge i puljen.

Et alt for forenklet eksempel ville være, hvis du havde et par tre i en tidlig position og besluttede blot at kalde. En spiller i midterposition raiser og en spiller i sen position gør et yderligere raise. Du ved nu, at dine pocket threes højst sandsynligt ikke vil være gode her, men du har betalt en indsats for at finde ud af det.

Forestil dig nu, at du har den samme hånd, men at du sidder på dealer-knappen. Når turen kommer til dig, har du har set et call, et raise og et re-raise, så du med rette kan folde dit lave par tre. Slutresultatet er det samme som i den tidlige position, men denne gang har du sparret dig nogle penge ved at have ekstra oplysninger, før du skulle melde.

Det er muligt at bruge sin position så mesterligt, at det er ligegyldigt, hvilke kort du rent faktisk har. Annette Obrestad, vinderen af 2007 World Series of Poker Europe Main Event, har lavet en video, hvor hun vinder en turnering, hvor hun kun kigger på hendes kort én gang i hele spillet! Jeg opfordrer alle til at se det, da det er mesterklasse i positionsspil og viser vigtigheden af positionen i poker, der er langt større end noget andet element, der gør spillet til, hvad det er.

Har du prøvet instant play poker?!  |