At Bluffe i poker

Bluff er en integreret del af poker. Hvis du ikke er i stand til at lave et bluff, så vil du ikke blive en succes i poker. Så enkelt er det. Et af de bedste avancerede pokertips, som jeg har lært, handlede om at lave det perfekte bluff, og det har ofte været vigtigt for mig, så jeg vil gengive det her.

Når du laver et bluff, forsøger du at fortælle en historie til dine online pokermodstandere, nemlig at din hånd er meget stærkere, end den i virkeligheden er. Hvis dine modstandere skal tro på denne historie og derfor folde deres hænder, så skal dit bluff ikke kun være troværdigt, men også i overensstemmelse med den hånd, du forsøger at give udtryk for, du har.

Før du forsøger et bluff, skal en række krav være opfyldt, hvis det skal lykkes for dig. En af de vigtigste faktorer er dit eget image ved bordet. Dit bluff vil med større sandsynlighed lykkes, hvis du har spillet tight eller kun er gået til showdown med solide hænder i de sidste par runder. Hvis det modsatte er tilfældet, vil du ofte finde ud af, at du bliver kaldt eller raised, da dit bluff vil blive afsløret som det, det er.

Det beløb, du satser, når du bluffer, og når du spiller en stærk hånd, skal give dine modstandere ugunstige odds, ellers vil du som i eksemplet ovenfor blive kaldt let, og dine chancer for at bluffe med succes vil markant blive mindsket. Hvis dit bluff-beløb betyder, at din modstander får gode pot odds til at fortsætte, så er du blot ved at give dine penge væk.

Bluff er en integreret del af poker, uden bluff vinder du ikke

Du skal også sikre dig, at dit spil er på samme måde, som det ville være, hvis du havde den hånd, som du forsøger at lade, som om du har. Forestil dig, at du har raised før floppet med et par ottere, og der er en, der kalder dig. Floppet viser 2-6-9, og du laver endnu et bet og bliver kaldt. Herefter er turn et es, og du kan bette igen og lade som om, at du har en hånd såsom es-konge, og medmindre din modstander har et es, vil de finde det vanskeligt at kalde. Men hvis du blot havde spillet dig forsigtigt ind i floppet, ville det være vanskeligt at satse igen, når esset kommer, da det ville have været mere sandsynligt, at du havde raiset før floppet, hvis du havde haft et es.

Et godt sted at bluffe er, hvis du kan se, at din modstander trækker efter en særlig hånd. Træk efter flushs er lettere at læse, da en typisk modstander vil checke/kalde, når der er to af en slags på floppet eller river, og hvis den tredje af en slags ikke kommer på river, vil de checke igen. Nu vil det være et godt tidspunkt at satse næsten uanset din hånd, da din modstander – medmindre han har spillet sin hånd på en meget mærkelig måde eller har formået at parre et af sine kort i jagten på flushen – vil være hårdt presset til at kalde en væsentligt indsats på river.

Vigtigst er det, inden du forsøger at bluffe, at sikre dig, at din modstander i stand til at folde hænderne. Amatørspillere vil se dine kort med alle mulige slags hænder, så reserver dine bluffs til spillere, der er i stand til at læse hænder og give slip på marginale hænder.

Sørg for, at du husker disse råd, når du spil online pokerspil.